Historie

Kennismaking met Reiki

Ik ben in 1965 geboren in Vessem. Via de beoefening van Oosterse krijgskunsten als Taekwondo en Hapkido ben ik geïnteresseerd geraakt in Oosterse wijsheden en ontspanningstechnieken zoals meditatie. Ik ben in oktober 1999 in aanraking gekomen met Reiki. Ik ging naar een open avond en was meteen enthousiast. Vooral de eenvoud en het effect van Reiki spraken mij erg aan. Ik was altijd druk in mijn hoofd en bezig met wat ik nog allemaal moest doen. Na die kennismakingsavond was ik heel ontspannen.

Reiki 1

Ik heb daarom dat weekend na die kennismakingsavond in oktober 1999 gelijk de eerstegraads cursus gedaan bij Annette van Hinte-Gruber in Oirschot. Het voelde als een soort van thuiskomen. Tegelijk leek het zo onwerkelijk, dat je jezelf kunt behandelen door simpelweg je handen op je lichaam te leggen. Ik ben dat gaan doen en heb mezelf sindsdien elke dag behandeld.

Reiki 2

Toen ik de eerstegraads cursus deed  had ik niet het idee om ook de tweedegraads cursus te gaan doen. Een half jaar na de cursus trok iets in me om het toch te doen. In mei 2000 heb ik de tweedegraads cursus gevolgd, ook bij Annette. Reiki heeft mijn leven enorm veranderd in positieve zin. Het heeft me enorm gesteund in mijn persoonlijke ontwikkeling, zowel op lichamelijk,  mentaal als spiritueel vlak. Het heeft me geholpen anders naar mezelf, mijn omgeving en gebeurtenissen te kijken. Te accepteren wat er ook is maar tegelijk ook verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen gedachten, gedrag en keuzes. Ik ben vooral meer mezelf geworden en voel me daardoor vrijer en gelukkiger.

Reiki 3

In de loop van de tijd speelde het masterschap al door mijn hoofd. In 2008 voelde ik in me een duidelijke roep om Reiki Master te worden, dat het bij mij paste om Reiki over te gaan dragen aan anderen. In 2011 ben ik na jaren van opleiding ingewijd als master door Arie Luijerink.

Reikipraktijk

Op dat moment was ook een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan, een eigen praktijkruimte aan huis. Na de inwijding heb ik ook op papier mijn eigen Reikipraktijk opgericht. In oktober 2011 heb ik de eerste Reiki cursus gegeven. Sindsdien heb ik ongeveer elke maand een cursus gegeven: dat is ontzettend leuk om te doen. Het mooiste moment is elke keer weer als de cursisten voelen, dat de energie in hun handen begint te stromen!

Reiki ontspant en met name voor oorlogsslachtoffers is ontspanning heel belangrijk. Naast mijn praktijk aan huis, heb ik van 2006 tot 2013 Reiki gegeven aan oorlogsslachtoffers in Bosnië en in 2014 aan Syrische vluchtelingen in Irak. Daar hebben we met een team van vier Reiki Masters ook cursussen verzorgd voor hulpverleners, zodat die voortaan zelf ook vluchtelingen kunnen behandelen. Vanaf 2015 heb ik 5 jaar lang met een groep mensen maandelijks Reiki gegeven aan vluchtelingen in het AZC in Budel.

Ontwikkeling

Ik leer ook van mijn cursisten. Door hun vragen voorafgaand, tijdens en na afloop van de cursus, word ik gedwongen om nog scherper aan te geven wat Reiki is, wat het doet en hoe er het beste mee omgegaan kan worden. Dat is wat Reiki doet: het helpt je terug te keren naar wat je zelf in je kern bent. Dat is ontwikkeling.

Wenst u meer informatie?

Neem gerust contact met me op.
Telefonisch op nummer 06 13 46 99 37 of via e-mail, info@reikibencornelis.nl