Zelf Reiki leren?

Wil je zelf Reiki kunnen toepassen?

Mikao Usui leefde aan het eind van de 19e eeuw in  Japan. Nadat zijn studenten hem vroegen of alleen mensen als Jezus en Boeddha konden genezen via handoplegging ging hij op zoek. Hij herontdekte deze oude geneeswijze na een lange periode van onderzoek, vasten en meditatie.

Hij ontwikkelde een korte cursus, waardoor dit vermogen om Reiki toe te passen op jezelf, anderen, planten en dieren eenvoudig ontwikkeld kan worden. Vanuit Japan is zijn systeem van Reiki via de Verenigde Staten overgebracht naar Europa.

Reiki 1, 2 en 3

In het oorspronkelijke systeem van Usui bestaan drie graden

Reiki 1

Bij de eerstegraads cursus wordt het vermogen om universele levensenergie te laten stromen weer hersteld. Dat gebeurt tijdens vier inwijdingen, verspreid over vier dagdelen (bijvoorbeeld een weekend). Daarnaast wordt o.a. verteld over de ontstaansgeschiedenis en principes van Reiki, worden de behandelposities aangeleerd en geoefend. Na deze cursus ben je  door handoplegging in staat om jezelf en (als je dat wilt) anderen Reiki te geven. Verdere cursussen zijn daarvoor dan ook niet nodig. Deze cursus kost € 150,-.

Reiki 2

Na een tijd met de eerste graad gewerkt te hebben, kan de behoefte ontstaan om Reiki op andere manieren toe te passen. Tijdens de tweedegraads cursus krijgt de cursist één inwijding en leert drie symbolen te gebruiken. De energiestroom wordt hierdoor veel sterker en gerichter; zowel afstand als tijd kunnen overbrugd worden. Het is daardoor bijvoorbeeld een krachtig middel om je oud zeer en vastgeroeste overtuigingen en gedragspatronen op te ruimen. Deze cursus duurt vier dagdelen (bij voorkeur een avond, dag en na een maand een terugkomavond). Deze cursus kost € 600,-.

Op afspraak worden een opfrissing van circa 2 uur verzorgd voor tweedegraads oud-cursisten.

Reiki 3 of mastergraad

Na een ruim aantal jaren ervaring met de eerste en tweede graad kan de innerlijke roep ontstaan om Reiki Master te worden, waarbij men anderen kan opleiden en inwijden in de diverse graden van Reiki. De energiestroom wordt nog krachtiger door de inwijding en men leert één symbool, nodig voor de inwijdingen tijdens de cursussen. De masteropleiding, waarvan persoonlijke ontwikkeling een belangrijk deel uitmaakt, duurt zo lang als nodig, maar meestal tussen één en drie jaar.

Het is niet nodig om alle drie de graden te doen, zoals wij hier in het Westen vaak gewend zijn. Met de eerste graad kun je prima vooruit. Vergelijk het met vervoer: als je een auto hebt, heb je ook niet persé een trein of een vliegtuig nodig. Het geeft wel andere mogelijkheden.

WAT IS REIKI?

REIKI ERVAREN

KENNISMAKING/CURSUS

Wenst u meer informatie?

Neem gerust contact met me op.
Telefonisch op nummer 06 13 46 99 37 of via e-mail, info@reikibencornelis.nl