Wat is Reiki?

Universele levensenergie

Het Japanse woord Reiki betekent letterlijk ‘universele levensenergie’. De term Reiki wordt  daarnaast in de volksmond gebruikt als naam voor de geneeswijze, die voluit ‘het Usui systeem van natuurlijk genezen’ heet, naar de herontdekker Mikao Usui.

Zoals bekend heeft alles wat leeft (planten, dieren en mensen) energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. De meest bekende vormen van die energie zijn warmte en licht. De universele levensenergie bevindt zich overal om ons heen en is vanuit een onuitputtelijke bron vanuit het universum beschikbaar. Direct na onze geboorte zijn we in staat om die energie op te nemen en door handoplegging door te geven. Denk maar eens aan het kind, dat zich stoot: het pakt met de hand de pijnlijke plek vast. Dit is door niemand aangeleerd.

Als kind worden we gekwetst. We leren pijn te incasseren, maar ook onszelf te beschermen, pijn te vermijden en gaan ons best doen gelukkig te worden. Daarbij gaan we ons onnatuurlijk gedragen. Dit gaat op lichamelijk, emotioneel en geestelijk niveau in ons wringen, waardoor ongemakken, stress en ziektes ontstaan. Ons lichaam geeft feilloos aan dat er iets niet klopt! Doordat we in feite onszelf niet meer zijn, treden blokkades op in ons lichaam, waardoor universele levensenergie niet meer (optimaal) in ons stroomt.

Usui systeem

Onze natuurlijke staat is om gezond te zijn

Het Usui systeem van natuurlijk genezen maakt het mogelijk om  voedende universele levensenergie weer te ontvangen en zelfs door te geven aan andere mensen, planten en dieren. Daarbij wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Tijdens een Reiki cursus worden de blokkades, die het vrij stromen van deze energie belemmeren, opgelost. Daardoor kunnen we deze energie via onze handen weer doorgeven aan onszelf of anderen. Bij een behandeling geeft de ‘behandelaar’ energie alleen maar door, vanuit de universele bron aan de ‘behandelde’. De energie doet datgene wat nodig is voor de behandelde en stroomt net zolang als nodig. De behandelaar heeft daar geen enkele invloed op. Dat is het mooie, maar ook de eenvoud van het systeem. Reiki zet ons veilig in onze kracht, waardoor we ons kwetsbaar op kunnen gaan stellen en langzaam maar zeker ontwikkelen tot wie we eigenlijk zijn.

Reiki heeft niets van doen met religie. Je hoeft er niet in te geloven. Het feit dat het wetenschappelijk niet te bewijzen is, maakt het enigszins mystiek. Soms wordt Reiki daarom als zweverig of angstaanjagend ervaren. Men wordt echter niet paranormaler, maar juist normaler. Het oorspronkelijke ‘Usui systeem van natuurlijk genezen’ is heel eenvoudig te leren en heel praktisch toepasbaar. Onze handen hebben we immers altijd bij ons: handen opleggen en Reiki stroomt.

Hoewel Reiki altijd en veilig toe te passen is, adviseer ik bij medische klachten toch een arts raad te plegen. De Reiki methode stelt namelijk geen diagnose en is geen allesvervangend wondermiddel. Reiki ondersteunt reguliere en andere natuurlijke geneeswijzen en vult deze aan.

REIKI ERVAREN

ZELF REIKI LEREN?

KENNISMAKING/CURSUS

Wenst u meer informatie?

Neem gerust contact met me op.
Telefonisch op nummer 06 13 46 99 37 of via e-mail, info@reikibencornelis.nl